tala fou

E tusa ma le 287,000 tagata maliliu i le lalolagi atoa! Ua lapata'ia e le WHO le pale fou e ono avea ma virusi fa'ama'i

E tusa ai ma faʻamaumauga lata mai a le WHO, i le aso 13, 81,577 mataupu fou o faʻamaʻi fou o le coronary na faʻaopoopoina i le lalolagi. E silia ma le 4.17 miliona mataupu o le niumonia fou na maua i le lalolagi atoa ma 287,000 maliu.

5ff2d740-b5d0-4bc8-8b6c-aa831c7b137f

I le 13th taimi faʻapitonuʻu, na faʻasalalau e le Matagaluega o le Soifua Maloloina a Lesotho le tulaga muamua o le niumonia fou i le atunuʻu. O lona uiga o atunuu uma e 54 i Aferika ua lipotia mai ni mataupu fou o le fatu niumonia.

WHO: O le tulaga fou o le niumonia o le fatu e tumau pea le maualuga o le lamatiaga

I le 13th taimi faʻapitonuʻu, WHO na faia se fonotaga faʻasalalau masani i luga o le faʻamaʻi fou o le niumonia. Na taʻua e Michael Ryan, le taʻitaʻi o le poloketi faʻafuaseʻi o le soifua maloloina o WHO, i le aluga o taimi, o le a iloiloina le tulaga lamatia o le niumonia fou o le fatu ma o le a manatu e faʻaitiitia le tulaga lamatia, ae Aʻo leʻi matua pulea le siama ma faʻatūina malosi le mataʻituina o le soifua maloloina lautele ma i le i ai o se faiga faʻalesoifua maloloina e sili atu le malosi e feagai ai ma le toe faʻafoʻi mai, e talitonu WHO o le faʻamaʻi o loʻo i ai pea se lamatiaga maualuga i le lalolagi ma itulagi uma ma atunuʻu. O le Faatonu Sili Aoao o WHO, Tan Desai, na fautua mai e faapea o atunuu e faatumauina le maualuga o le tulaga lamatia o lapataiga, ma soo se faiga e tatau ona amanaia le tulaga moni i vaega.

d882b743-1adf-4767-af07-7e839b8111b1

Ole coronavirus fou e ono le mou atu

Na taua e Michael Ryan i le fonotaga a le au tusitala e faapea, e ono avea le foua fou o le niumonia ma faafitauli mo se taimi umi, e faigata ona valoia po o afea e mafai ai ona foia le virusi, e ono avea le virus corona fou ma epidemic virus, ma e le mafai lava ona mou atu. Na faʻaalia e Michael Ryan le faʻamoemoe e mafai ona atiaʻe ma tufatufa atu tui puipui i tagata uma i le lalolagi.

E tusa ma le 287,000 tagata maliliu i le lalolagi atoa!  Ua lapataia e le WHO le pale fou e ono avea ma virusi faʻamaʻi


Taimi meli: Me-14-2020