Вести

Дизајн на градежна организација и мерки на асфалтна плочка

Постапка за изградба на асфалтна плочка:

Подготовка на градба и поставување → поплочување и заковување асфалтни плочки → проверка и прифаќање → тест за наводнување.

Процес на изградба на асфалтна плочка:

(1) Барања за основен тек на поставување на асфалтни плочки: основата на асфалтната плочка треба да биде рамна за да се обезбеди плошноста на покривот по асфалтната изградба.

(2) Начин на фиксирање на асфалтната плочка: за да се спречи силниот ветер да ја подигне асфалтната плочка, асфалтната плочка мора да биде блиску до основниот курс за да ја направи површината на плочката рамна. Асфалтната плочка е поставена на бетонска основа и фиксирана со специјални челични клинци за асфалтна плочка (главно челични клинци, дополнети со асфалтен лепак).

(3) Начин на поплочување на асфалтна плочка: асфалтната плочка се поплочува нагоре од корнизот (гребенот). За да се спречи дислокација на плочката или истекување предизвикано од качување на вода, клинецот треба да се поплочи според методот на преклопување слој по слој.

(4) Начин на поставување на задна плочка: при поставување на задна плочка, исечете го жлебот на асфалтната плочка, поделете го на четири дела како задна плочка и поправете го со два челични клинци. И покријте 1/3 од спојот на две стаклени асфалтни плочки. Површината на жлездата на гребенот и гребенот не треба да биде помала од 1/2 од површината на плочката на гребенот.

(5) Напредокот на изградбата и мерките за уверување


Време на објавување: 16.08.2021