tala fou

Asphalt shingle maketi 2025 su'esu'ega a le lalolagi, fa'asoa ma fa'amatalaga

I tausaga talu ai nei, o loʻo faʻaauau pea ona faʻatupeina e le au fai pisinisi le maketi o le asphalt shingle ona o le au gaosi oloa e sili ona fiafia i nei oloa ona o latou tau maualalo, gafatia, faigofie o le faʻapipiʻiina ma le faʻamaoni. O galuega faufale o lo'o fa'atupula'ia i totonu o fale mautotogi ma fale e le o nofomau ua i ai se aafiaga lelei i le fa'amoemoe o le alamanuia.
E taua le matauina o le toe faʻaaogaina o le asphalt ua avea ma faʻatauga taua, ma o loʻo faʻamoemoe le au faʻatau oloa e manuia mai le tele o mea lelei o le faʻaogaina o le fale. E fa'aaogaina shingles toe fa'aaogaina mo le toe fa'aleleia o omoomo, ala laupapa, tipi fa'apitoa o alalaupapa, fa'alelei malulu o taualuga fou, auala ta'avale, pakaga ma alalaupapa, ma isi.
I le tulaga o le si'itia o manaoga i vaega nofomau ma pisinisi, reroofing talosaga e tatau ona maua ai le tele o sea o le asphalt shingle maketi. O le faaleagaina ma le ofuina e mafua mai i afā ma isi faʻalavelave faʻalenatura o loʻo faʻaalia ai le taua o shingles asphalt. E le gata i lea, o loʻo fai mai o le reroofing e faʻaleagaina ai le tuputupu aʻe o meaola ninii ma sigi ma mafai ona tatalia aʻafiaga o ave o le ultraviolet, timu ma le kiona. E ui lava i lea, i le 2018, o talosaga toe faʻaleleia fale na sili atu i le $ 4.5 piliona.
E ui lava o le a faʻaauau pea ona tosina mai ai le aufaipisinisi faʻapipiʻi laminates maualuga ma laupapa laupapa e tolu, o le tulaga o le lapopoa o laupapa e faʻatatau i le faʻateleina o tupe maua maketi o laupapa asphalt i le vaitau mulimuli ane. O fa'amea fa'ameamea, e ta'ua fo'i o fa'amea fa'apalapala po'o fa'amea faufale, e mafai ona puipuia lelei mai le susu ma teuteu ai le taua fa'alelei o le taualuga.
O le tumau ma le faigofie o le faʻaogaina o lapopoa shingles e faʻamaonia ai ua avea i latou ma filifiliga muamua mo fale maualuluga. O le mea moni, o le tupe maua a Amerika i Matu lapopoa bituminous lipine fa'afale i luga ole fale i le 2018 sili atu i le 65%.
O talosaga mo fale e nonofo ai o le a avea ma alagatupe autu o tupe maua mo le au faufale efuefu. O nisi o tulaga lelei e pei o le tau maualalo, maualuga le faatinoga ma mea matagofie taualuga ua faʻamaonia. Ona o le ituaiga o mea e nonofo ai, o le aofaʻi o le faʻasoa o faʻamaʻi asphalt e sili atu i le 85%. O uiga puipuia o le si'osi'omaga o le asphalt ina ua uma ona soloia e fa'aigoaina ai le taualuga o le fale i tagata e fa'aogaina.
O le maketi i North American bituminous shingle e mafai ona pulea le laufanua o alamanuia, ona o le itulagi o loʻo faʻamoemoe e vaʻaia le faʻateleina o le manaʻoga mo le toe faʻaleleia ma oloa faʻalautele e pei o faʻailoga faʻapitoa ma shingles laminated maualuga. O lo'o fa'ailoa mai e le aufaipisinisi, o le leaga o le tau ma le fa'ateleina o galuega faufale o lo'o i ai se sao i le fa'aolaina o le mana'omia mo le fa'aeleele i le eria. Ole fa'atauga ole maketi ole North American asphalt shingles ua fa'amauina i luga ole 80%, ma o le itulagi e ono pule i le isi lima tausaga.
O galuega faufale e leʻi tupu muamua i nofoaga nofomau ma pisinisi i totonu o tamaoaiga o loʻo tulaʻi mai e pei o Initia ma Saina ua faʻaosoina ai le manaʻoga mo taualuga o le asphalt i le itulagi o Asia ma le Pasefika. O le malosi o le faʻafefe o le asphalt i Saina, Korea i Saute, Thailand ma Initia ua faʻatupulaia tele, e atagia mai ai le fua faatatau o le tuputupu aʻe o le asphalt shingles i le itulagi o Asia ma le Pasefika e sili atu i le 8.5% i le 2025.
O le maketi asphalt shingle o loʻo faʻaalia ai se fausaga faʻapisinisi, ma kamupani. e pei o le GAF, Owens Corning, TAMKO, nisi Teed Corporation ma le IKO e foliga mai e pulea se vaega tele o maketi. O le mea lea, o le maketi o le asphalt shingle e matua tuʻufaʻatasia ma kamupani taʻutaʻua i le Iunaite Setete. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻamoemoeina o le a faʻalauiloa e le au paaga ni oloa fou e faʻavae i luga o tekinolosi faʻatekonolosi e ulufale atu ai i Asia Pacific ma Europa i Sasaʻe.


Taimi meli: Oke-30-2020