tala fou

Ua e va'ai i se fa'amatalaga e sili atu ona au'ili'ili i le fauina o fa'amea fa'asafa?

The colorful shingles asphaltmai le fa'afale fa'ato'aga fafie a Amerika, lea na fa'aaogaina i le Iunaite Setete mo le lata i le selau tausaga. Ona o shingles taualuga asphalt o loʻo i ai le tele o faʻaoga, tamaoaiga, puipuiga o le siosiomaga, ma le natura masani ma isi mea lelei, ina ia avea ma mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi vave, o oloa sili ona faʻaaogaina, i le sitaili ma le atinaʻeina o fausaga faʻale-malo na taʻalo ai se matafaioi autu.

Teuina ma felauaiga

1. Teu i totonu o se siosiomaga malulu, mago ma ventilated, ma le ambient vevela e le tatau ona maualuga atu nai lo 40 ℃. Aloese mai le matagi, la ma le timu.

2. O felauaiga mamao mamao e tatau ona gauai atu i le puipuiga o oloa, aloese mai le malulu, faʻaalia i le la, timu.

3. O lenei oloa e sau ma fata laupapa (faʻapitoa e le tagata faʻatau). Fa'amolemole tu'u sa'o le ta'a i luga o le fata i le taimi o felauaiga ma nofoaga faufale.

4. Aua ne'i fa'aleagaina pito uma ma le pito i lalo o le ta'avale i le taimi o felauaiga fa'atosina.

5 faʻapipiʻiina ma le laʻuina o le tusi, e tatau ona faoa le ogatotonu o le taʻavale, nai lo le tulimanu, e puipuia ai le faʻaleagaina o le taʻavale e mea faigata.

Lua, manaoga faʻapitoa

Fa'alalo o le taualuga: Hongxia felanulanua'i ta'ele asphalt e mafai ona fa'aoga ile 20-90 tikeri ole taualuga;

Aofa'iga o le fa'aoga ma mana'oga fa'avae

1. taualuga laupapa

(1) Plywood taualuga – mafiafia e sili atu i le 10mm.

(2) OSB plate (OSB plate) – mafiafia e sili atu i le 12mm.

(3) Laau mamago masani – mafiafia e sili atu i le 26mm.

(4) Avanoa o le ipu i le va o le 3-6mm.

2. taualuga sima

(1) Sima sima ia le itiiti ifo i le 325.

(2) E tatau ona fa'aogaina le oneone fa'atauva'a po'o le oneone mata'utia, ma le palapala e itiiti ifo i le 3%.

(3) Faʻafefiloi fua faatatau 1: 3 (sima, oneone) - fua faʻatatau.

(4) O le mafiafia o le faʻaofuofu o le 30mm.

(5) O le mea sese o le laulau fa'ata'atia e le sili atu i le 5mm pe a iloa e le pule 2m.

(6) E tatau ona faʻapipiʻi faʻamaualuga le faʻamaufaʻailogaina, e aunoa ma le tatalaina, atigi, liliu oneone ma isi mea faʻapitoa.

4. Fufulu i le suauu faavae malulu

Ufiufi faavae suauu malulu e mafai ona faaleleia le taualuga opeopea slurry, faamama le taualuga, e mafai foi ona faia se sao i le puipuia o le faavae ma le tile. Besmear pulumu i manifinifi ma toniga, e le tatau ona avanoa, pitting, bubble. O le taimi e ufiufi ai e tatau ona 1-2 aso aʻo leʻi tuʻuina atu lanu felanulanuaʻi, ina ia faʻamago le suauʻu ma e le afaina i le pefu.

5. Fa'amau fa'amaufa'ailoga

O le nuanua susulu felanulanua'i 'i'a asphalt o lo'o i ai se fa'amau fa'amau. A maeʻa le faʻapipiʻiina, ona o le vevela o le la, o le a faʻagesegese le faʻaogaina o le faʻapipiʻi, faʻapipiʻi le pito i luga ma lalo o le shingles asphalt felanulanuaʻi atoa. I le pito i tua o ta'ele felanulanuai ta'itasi o lo'o iai se fasipepa palasitika manino. O lenei fasi palasitika e le mana'omia ona aveese i le taimi o le fausiaina.

6. O se fao

E fa'aoga fao pe a fa'apipi'i fa'amea fa'asala i le taualuga. O le lautele o le pulou fao e le itiiti ifo i le 9.5㎜, ma le umi e le itiiti ifo i le 20㎜. E le gata i lea, o le vaega faʻaalia o le fao e tatau ona faʻafefe i luga o le fao, ma o le fao e le tatau ona tuʻi tele i totonu o le fao. E manaʻomia e taʻi taʻitasi 4-6 fao, faʻasoa tutusa.

7. Meafaigaluega e te manaʻomia

Pule, tipi pusa, samala, meafaigaluega puna. E tatau i tagata faufale ona fai seevae ie mafolafola po'o seevae pa'u.

Tolu, o le fausiaina

1. O le laina fa'amau

Muamua, mo le faʻaogaina faigofie, taʻalo ni laina paʻepaʻe i luga o le faʻavae. O le laina paepae faalava muamua e tatau ona taina i le pito i lalo o le 333 mm mai le vaega muamua o le ta'avale asphalt felanulanua'i, ona sosoo ai lea ma le va i le va o laina taitasi i lalo ole 143㎜. O le pito i luga o vaega ta'itasi o sima felanulanua'i e tatau ona fetaui ma le laina penisina o lo'o taina.

Ina ia fa'aoga sa'o i luga, mai le tuasivi e o'o atu i luga, fa'asolo se laina i luga o taliga o le gable i luga o le pito i luga o le ta'ele lanu felanulanua'i muamua i tafatafa o le pito o le gable, fa'afeagai ma le tipi muamua o le ta'ele lanu lanu. O laina ta'itasi o lo'o i lalo e va'a 167mm le va ina ia mafai ai ona fa'aoga laina pa'epa'e e fa'amautinoa ai o lo'o fa'aoga lelei le tipiina o fa'amea fa'afu'e felanulanua'i.

2. Faʻapipiʻi le vaega muamua

O le fa'avae muamua e fa'ata'atia sa'o i luga o le fa'avae o le taualuga i luga o le fa'ata'otoga o le taualuga. E puipuia ai le taualuga e ala i le faatumuina o le avanoa i lalo o le tipiina o le vaega muamua o shingles asphalt multicolor ma lalo ifo o le sooga o le vaega muamua o shingles asphalt multicolor.

O le vaega muamua o fa'amea fa'afu'e felanulanua'i e 'oti'oti fa'atasi ma fa'amea fa'afu'e felanulanua'i fou i ni fasipepa a itiiti ifo ma le afa o le lautele. O le vaega muamua e tatau ona ufiufi le cornice ma aveese le tele. O se vaega muamua o shingles asphalt multicolor e faataatia mai le pito o le gable i soo se itu. Ole vaega muamua muamua e tatau ona aveese ile 167mm ona faʻalauteleina lea ile 10-15mm. Fa'amau pito ta'itasi o le vaega muamua i se fao, ona tu'u fa'alava fa'alava fao i le va o fao e lua. Manatua e le tatau ona tui fao le vaega fa'apipi'i.

3. Fa'ata'atiaina o le vaega muamua o ta'a'ele'ele felanulanua'i

O lo'o fa'afefete le ta'ele i le pito o le vaega muamua o le ta'a fa'amafu felanulanua'i. E tatau ona fa'afeso'ota'i fa'alatalata felanulanua'i, ae 'aua ne'i tu'u i le va. E tatau ona fa'atulaga fa'asologa fa'asologa e amata mai i le laupepa atoa. Faamautu le vaega muamua o le asphalt felanulanua'i i autafa o le gable ma cornice, fa'amautu le sipela felanulanua'i e pei ona faamatalaina i luga.

4. Fa'ata'otoina o ta'ele felanulanua'i i luga a'e o le vaega lona lua

E tatau ona fa'afefeteina i le laina vaeluaga fa'aalia o fa'aula fa'afu'e felanulanua'i o lo'o taoto i lalo. Ona fa'ata'atia fa'alava atoa lea o le ta'ele felanulanua'i, ina ia fa'aalia le ta'ele felanulanua'i o lo'o fa'ata'atia i luma e tusa ma le 143mm, ma ta'a le laina pa'epa'e e fa'atutusa ai le fa'amea felanulanua'i ma le konise.

O le ta'ele muamua o le vaega lona lua o fa'amea fa'afuifu felanulanua'i e tatau ona fa'ata'atia i le 167mm fa'atasi ma le pito pito i luma. O le auala e faʻapipiʻi ai le vaega pito i lalo o le vaega lona lua o taʻavale asphalt felanulanuaʻi o le faʻapipiʻi mautu lea o taʻavale asphalt felanulanuaʻi, ma tipi ese le vaega tele o le pito o le gable, ma o loʻo faʻaauau pea ona faʻataʻatia faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi le taʻavale asphalt felanulanuaʻi atoa. . Ona mulimuli lea i laasaga fa'apipi'i o lo'o i luga fa'afuafua.

5. Faʻapipiʻiina o le tuasivi

O le tuasivi o le pito i luga o le fetaulaiga o lua maupuepue taualuga, e ufiufi ai le fetaulaiga o lua slope asphalt tiles e le faia ai le timu i totonu ma totonu o le pito i lalo o le malifa o le galuega autu o le tuasivi, o le laina tuasivi na faia e le tuasivi. ta'ele o se laina teuteu manino ma matagofie o le malifa. O le vae o le tuasivi ma le vae o le pito i luga e tutusa lava, o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga, faʻamaufaʻailoga mai le pito i lalo o le malifa i le pito i luga o le malifa, e tatau ona faʻasaga le tuasivi faʻalava agai i le matagi ma le timu. , ina ia fesoʻotaʻi le vae i le matagi. O le laina pito i luga ole laina pito i luga ole laiga e fetaui lelei ma le tuasivi, ma faʻamaufaʻailogaina taʻavale asphalt e lua e fausia ai le ridge Angle, ona faʻapipiʻi ai lea o le fao uʻamea i itu uma e lua ma o le faʻapipiʻi asphalt o le a pipii mau le pito.

E tipi fa'alava i luga ole la'asaga tasi ole ta'i tolu vaega, e mafai ona tipiina ta'i tasi o fa'amea fa'alava i totonu o fa'alava e tolu. O le vaega o vae o ta'aiga tuasivi ta'itasi e tipi teisi bevel e puipuia ai le sooga vae mai le fa'aalia, lea e mafai ai ona sili atu le aoga o le inisinia.

7. Fa'atulagaina o lologa

A mae'a ona tu'u fa'amea felanulanua'i, amata loa ona fa'ata'atia vai fa'ata'amilo i le alaasu, matala ma isi avanoa i le taualuga.

O lologa o se fausaga faʻapitoa e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le faʻatinoina o le tau o le vaega lea o le taualuga. O le mea moni, lolovaia o se fausaga taualuga taualuga. O le mea lea, lolovaia e manaʻomia mo vaega uma o le taualuga e lua e fetaui ai, lea e fetaui ai le taualuga ma le puipui tūsaʻo, e pei o le alaasu, taualuga faʻafefe o le ea. O lologa e faʻaaogaina e taʻitaʻia ai le vai i luga o le sooga nai lo le tuʻuina i totonu o le sooga.

Lologa i alavai

O lologa e masani ona faia i le u'amea u'amea ma le umi o le 300mm, o le lautele o le 300mm ma le mafiafia o le 0.45mm, po'o ni mea u'amea e le fa'alanu tutusa. E mafai foi ona tipiina mai mea faʻapipiʻi poʻo taʻavale asphalt. O nei soliga e tatau ona punou i luga o le taualuga

100mm, faleoloa tuusao faapipii i luga o le puipui 200mm. E tatau ona taatia le lolovaia i luga o le itu a'e, faatasi ai ma lologa taitasi e ufitia e se vaega o le afu felanulanua'i, ma puipuia le lolo i le pito. Tu'u le tulimanu pito i luga o le pito o lologa i le pito o le taualuga. Ona faʻapipiʻi lea o shingles asphalt felanulanuaʻi, ma mo le faʻalauteleina i le itu vai o le shingles asphalt felanulanuaʻi e le mafai ona fao, ae faʻatasi ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻamau.

Lologa i le gutu o le paipa

Fa'ata'oto fa'afu'efu felanulanua'i i luga o le taualuga ma fa'ata'amilo i le isu. O le ta'ele ma le taualuga o lo'o fa'apipi'i fa'apipi'i. E tatau ona fa'apipi'i se ipu fa'afeso'ota'i lologa a'o le'i tu'uina ni fa'a'asala felanulanua'i i pito o paipa. O fa'amea felanulanua'i o lo'o i lalo ole paipa e tatau ona tu'u i lalo ole ipu fa'afeso'ota'i, ma fa'amea felanulanua'i i luga a'e o le paipa e tatau ona tu'u i luga ole ipu fa'afeso'ota'i.

E mafai fo'i ona e fa'atau mai paipa lologa mai le maketi o mea faufale. O lologa paipa muai taugofie ma faigofie ona faʻapipiʻi

Fa, fausiaina o le taumalulu

I lalo o tulaga masani, i lalo o le tulaga o le itiiti ifo i le 5 ℃, e le talafeagai mo le fausiaina o taʻavale asphalt. Afai e manaʻomia le fausiaina, faʻatino gaioiga nei:

1. E tatau ona teuina fa'amalama asphalt i le taumalulu i le 48 itula muamua i totonu o se fale teu fale ma le vevela e maualuga atu nai lo le 5 ℃ a'o le'i fausia. Mo le faʻaaogaina i le taimi o le fausiaina, e tatau ona faʻamaeʻaina taʻavale taʻitasi taʻitasi i totonu o le lua itula o le fausiaina, ma ave pe a manaʻomia.

2. O le taumalulu asphalt tile e sili atu ona vaivai, o lea e tatau ai ona gauai faʻapitoa i le faʻaogaina o le tusi lesona, ma e matua faʻasaina le tauaveina ma le sasa.

3. I le fausiaina o le taumalulu, ona o le vevela e maualalo tele, e le mafai ona maua e le tagata lava ia le faʻamaufaʻailoga faʻapipiʻi, o le mea lea, e tatau ona faʻaogaina le faʻapipiʻi asphalt e fesoasoani ai i le fausiaina. Manatua: e tatau ona fa'aoga lenei mea fa'apipi'i i fasi ta'i ta'i ta'itasi.

Lima, fa'amamā ma fa'aleleia pe a uma ona fausia

A maeʻa uma le fausiaina o tile, faʻamolemole faʻamama mea faʻapipiʻi ma ato oloa ma isi mea i le taimi, ma siaki lelei le taualuga. Manatua: a maeʻa le faʻapipiʻiina o taʻavale asphalt, faʻamolemole aua le soli, ma aloese mai le faʻapipiʻiina, sima ma isi mea e fai ai le filogia o taʻavale asphalt.

https://www.asphaltroofshingle.com/


Taimi meli: Feb-25-2022