tala fou

41.8 piliona yuan, o le isi galuega fou o nofoaafi televave i Thailand ua tuʻuina atu ia Saina! Na faia e Vietnam le fa'ai'uga fa'afeagai

E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau i le aso 5 o Setema, talu ai nei na faasilasila aloaia ai e Thailand o le a tatalaina aloaia le nofoaafi televave na fausia e Saina ma Thailand i le 2023. I le taimi nei, o lenei poloketi ua avea ma uluai poloketi soofaatasi tetele a Saina ma Thailand. Ae i luga o lea tulaga, ua faalauiloa ai e Thailand se fuafuaga fou e faaauau ai le fausia o se laina nofoaafi televave ma Saina i Kunming ma Sigapoa. O loʻo malamalama o Thailand o le a totogi le fausiaina o auala, o le vaega muamua o le 41.8 piliona yuan, ae o Saina e nafa ma le mamanu, faʻatauga o nofoaafi ma galuega faufale.

1568012141389694

E pei ona tatou iloa uma, o le lala lona lua o Saina-Thailand nofoaafi televave o le a fesoʻotaʻi i matu sasaʻe Thailand ma Laos; o le lala lona tolu o le a fesootai Bangkok ma Malaysia. I aso nei, o Thailand, lea e lagona le malosi o atinaʻe a Saina, na filifili e teu faʻafaigaluega i se nofoaafi televave e fesoʻotaʻi ai Singapore. O lenei mea o le a vavalalata ai Asia atoa i Sautesasae, ma e taua tele le sao o Saina.

 

I le taimi nei, o le tele o atunuu Asia i Sautesasae o loʻo faʻatinoina galuega tetele, e aofia ai Vietnam, lea o loʻo faʻatupulaia vave ai le tamaoaiga. Ae ui i lea, i le fausiaina o nofoaafi televave, ua faia e Vietnam le faʻafeagai. I le amataga o le 2013, na manaʻo Vietnam e faʻatuina se nofoaafi televave i le va o Hanoi ma Ho Chi Minh City, ma faʻatau mo le lalolagi. I le faaiuga, na filifilia e Vietnam le tekinolosi Shinkansen a Iapani, ae o lea e leʻi taofia le poloketi a Vietnam.

 

O le North-South high-speed rail project i Vietnam o le: Afai o le fuafuaga e saunia e Iapani, o le umi atoa o le nofoaafi televave e tusa ma le 1,560 kilomita, ma o le tau atoa e tusa ma le 6.5 trillion yen (e tusa ma le 432.4 piliona). yuan). O se fa'aaliga fa'apitoa lea mo le atunu'u o Vietnam (2018 GDP e tutusa ma na'o Shanxi/Guizhou itumalo i Saina).

 


Taimi meli: Oke-21-2019